Eten uit eigen tuin: lekker en gezond

Moestuinieren is natuurlijk al langer een trend, maar neemt steeds serieuzere vormen aan. Enerzijds omdat het leuk is en voldoening geeft, anderzijds omdat we steeds bewuster met ons voedsel omgaan. We willen weten wat we eten én wat er met dat eten is gebeurd voordat het op ons bord belandt.

Planten in de keuken

Daarmee wordt het verbouwen van groente, kruiden en fruit meer een logisch onderdeel van het huishouden dan een hobby en zal het resultaat ervan steeds vaker deel uitmaken van het dagelijkse maal. Dat betekent ook: meer met de seizoenen mee-eten. Dus geen sperziebonen, aardbeien en tomaten in de winter, maar wortelen, appels en veldsla.

Geen eigen tuin? Geen probleem. U kunt natuurlijk beginnen met een kruidentuintje in uw eigen keuken. Daarnaast komen er steeds meer  collectieve moestuinen. Zo kunnen ook bewoners van appartementen en stadswoningen hun eigen groenten en fruit verbouwen.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.