Populariteit vouwwagen neemt toe

Het aantal vouwwagens in Nederland neemt in hoog tempo toe. Vorig jaar zijn er bijna 3.200 nieuwe tenttrailers verkocht, zo laat de vereniging Kampeer en Caravan Industrie (KCI) weten. Daarmee is het totaal aantal vouwwagens in Nederland gestegen tot boven de 100.000.

Vouwwagen op een camping
Nieuws
Datum: 06-07-2023

Volgens de KCI steeg de verkoop in 2022 ruim 20% ten opzichte van 2021 en maar liefst 64% ten opzichte van 2019. Dat staat in schril contrast met de verkoopcijfers van caravans en campers. Daarvan zijn er vorig jaar respectievelijk juist 7% en 29% minder verkocht.

Elektrisch rijden

Waarschijnlijk is de groei van het elektrische - en hybride wagenpark in Nederland één van de redenen van de toenemende populariteit van vouwwagens. Veel van dergelijke auto's mogen minder gewicht trekken dan hun benzine- en dieselvarianten.

Helft van het gewicht

Waar het leeggewicht van een caravan al snel zo'n 900 kilo bedraagt, zijn vouwwagens veel lichter. Zelfs de meeste luxe varianten komen niet veel verder dan de helft daarvan. Daardoor kan bijna elke auto zonder problemen een tenttrailer trekken.

Niet goedkoop

Dat betekent echter niet dat een vouwwagen een goedkope optie is. Voor een instapmodel betaalt u al snel zo'n € 9.000 en de duurste kosten rond de € 19.000. Koopt u er een extra luifel of aanzettent bij, dan schiet de prijs verder omhoog.

Wettelijke aansprakelijkheid

Uw vouwwagen is voor de wettelijke aansprakelijkheid verzekerd via uw autoverzekering. Maar let op: dit geldt alleen als de vouwwagen is aangekoppeld. Verder biedt een WA-verzekering alleen dekking voor schades van anderen die door uw schuld zijn ontstaan.

Vouwwagenverzekering

Maar u wilt zo'n kostbaar bezit waarschijnlijk beter verzekeren. Dan is een vouwwagenverzekering een goede optie. Afhankelijk van de polis is uw tenttrailer dan meerdere jaren voor de nieuwwaarde verzekerd en heeft u ook een dekking voor de inventaris ervan.

Meer weten

Wilt u daar meer over weten? Wij helpen u graag bij het vinden van de vouwwagenverzekering die aansluit bij uw eisen en wensen. Neem dus gerust even contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag